Erik Maaskant – Accountancy

Het echte verhaal

Bij Fidor ben je van betekenis 

“We helpen een ondernemer echt op allerlei fronten” 

Erik Maaskant werkt sinds drie jaar als AA accountant bij Fidor. Zijn functie omschrijft hij als uitdagend, afwisselend en dynamisch, en dat ook nog eens bij een sociale en moderne werkgever. Erik licht dit toe. “We helpen een ondernemer echt op allerlei fronten en dat met de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en automatisering. Bovendien geeft de kantoorgrootte van Fidor de ruimte om in de breedte te werken in plaats dat werkzaamheden zijn opgedeeld in specialisme. Daarnaast is de sfeer bij Fidor prettig en zijn collega’s betrokken. Alles bij elkaar is dat voor mij de perfecte combinatie.” 

Erik vertelt verder over zijn werkzaamheden: “Als accountant help ik MKB-klanten met hun administratie. Niet alleen in eerste instantie bij het op orde krijgen, maar de doelstelling is ook dat de administratie op orde blijft zodat een klant altijd beschikt over realtime gegevens. Dit geeft niet alleen inzicht, maar ook ruimte voor gerichte sturing en onderbouwde beslissingen. Omdat iedere klant anders is, geeft dit iedere keer weer andere actiepunten. Ik denk mee met de klant en overleg indien nodig intern met collega’s over bijvoorbeeld financieringsmogelijkheden. We zorgen er hiermee eigenlijk voor dat ondernemers zoveel mogelijk bezig kunnen zijn met ondernemen.” 

Naast accountant bij Fidor is Erik penningmeester bij de korfbalvereniging van zijn kinderen. Dit levert hem ondanks de impact op zijn privéleven vooral veel op. Hij zegt: “Zowel op het werk als in privétijd vind ik het fijn om van betekenis te zijn en nieuwe dingen te leren, bijvoorbeeld door het geven van presentaties. Ik help mensen graag door mijn kennis en kunde in te zetten. Ik ben blij dat dit ook op mijn werk mogelijk is.” 

Erik geeft aan dat Fidor er alles aan doet om medewerkers zich van betekenis te laten voelen. “Fidor heeft waardering voor wie je bent en wat je doet, bijvoorbeeld met persoonlijke gesprekken en attenties. Ook tussen collega’s is er echt een teamgevoel. Dit vraagt natuurlijk inzet van iedere collega, maar die betrokkenheid met elkaar wordt ook gefaciliteerd door het organiseren van allerlei uitjes.” Tevens zijn volgens hem de arbeidsvoorwaarden top geregeld en passend bij deze tijd. Thuiswerken behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. “Het goede gevoel dat ik had tijdens mijn oriënterende gesprekken voor mijn indiensttreding is in de praktijk alleen maar bekrachtigd. Kom eens langs voor een gesprek en ervaar het zelf,” besluit Erik. 

Video afspelen

Bekijk de verhalen van andere collega’s

Ieder z’n eigen verhaal.