Maarten Smit – Accountancy

Het echte verhaal

Laagdrempelig kantoor waar een prettige sfeer heerst 

“Fidor is een goede werkgever die goed voor haar mensen zorgt” 

Nadat hij als recruiter eerst zelf mensen wierf voor accountancykantoren waaronder Fidor, werkt Maarten nu met veel plezier als assistent accountant bij Fidor. “Tijdens de recruitment-opdracht die ik voor Fidor uitvoerde had ik direct een goed gevoel. Ik heb dan ook geen moment spijt van mijn overstap.”  

Het zijn de enthousiaste woorden van Maarten die zich helemaal thuis voelt bij Fidor. Hij legt uit waarom hij blij is met Fidor als werkgever. “Fidor is een laagdrempelig kantoor waar een prettige sfeer heerst. Je voelt je er echt gewaardeerd en je bent zeker geen nummer. Er is altijd ruimte voor een praatje of een vraag, de deur staat bij iedereen open. Als je ergens behoefte aan hebt, zoals een goede thuiswerkplek, wordt dat gefaciliteerd. En er is veel betrokkenheid en waardering voor de medewerkers. Dat uit zich onder andere in leuke extraatjes, gezellige uitjes en personeelsborrels. Fidor is een goede werkgever die goed voor haar mensen zorgt. Omdat ik als recruiter vaak in contact stond met diverse bedrijven uit de financiële sector kan ik wel stellen dat Fidor één van de leukste werkgevers is.”  

Een ander aspect waarom het werken bij Fidor Maarten aanspreekt, is de manier waarop er gewerkt wordt en met klanten wordt omgegaan. Hij vertelt: “Bij Fidor denken we mee met de klant om zo het beste advies te geven. Wij volgen de wet- en regelgeving op de voet en weten die op de juiste wijze toe te passen. Doordat wij vooral samenwerken met klanten uit het MKB is er als medewerker ook de gelegenheid om als sparringpartner te fungeren. Ik vind het leuk om betrokken te zijn bij de klant en klantcontact te hebben. Wat ik ook leuk vind is om in teamverband samen te werken voor onze klanten. Je kunt van elkaar leren en krijgt nieuwe inzichten. Ik hou er daarnaast van om mensen om mij heen te hebben. Dat komt tevens tot uiting in mijn vrije tijd waar ik graag met vrienden wat ga drinken en een teamsport beoefen. Afgelopen jaar zijn wij door hard te werken met ons hockeyteam kampioen geworden en dat geeft voldoening. Net zoals ik graag met mijn collega’s samenwerk om een bijdrage te leveren aan het succes van onze klanten.”  

Dat Maarten geen accountancy opleiding volgde, staat hem niet in de weg om als assistent accountant te werken bij Fidor. “Als je affiniteit hebt met financiën en jezelf wilt ontwikkelen is het sowieso een goed idee om te reageren op een aansprekende vacature. Fidor biedt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Kom gewoon praten, want dat kan nooit kwaad.”  

Video afspelen

Bekijk de verhalen van andere collega’s

Ieder z’n eigen verhaal.